У Зеленського розповіли про ситуацію з кредитом від МВФ

Читать на русском
Радник президента Олег Устенко змалював ситуацію з кредитною програмою МВФ і пояснив, у чому виникла проблема
Олег УстенкоFacebook

Програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом не припинені після того, як місія Фонду не прийняла рішення про кредитний транш. Сторони ведуть переговори.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко в ефірі каналу «Україна 24».

«Як сказав президент, ми очікуємо траншу МВФ в цьому році. Програма у нас розрахована на 5 млрд доларів, 2,1 млрд ми отримали. І тут не проблема в тому, що нам потрібно виконати або не потрібно. Завдання в тому, що те, що прописано в програмі співпраці з МВФ - це ж прописано і в програмі самого президента Зеленського: реформа судової системи, боротьба з корупцією і так далі», - сказав він.

Також Устенко докладно пояснив, у чому виникли складнощі під час переговорів з МВФ.

Сергій МарченкоМіністр фінансів України
Марченко пообіцяв зробити все необхідне для отримання чергового траншу МВФСказано 30 грудня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Як ми розуміємо в Офісі президента, виникли проблеми навіть не технічного характеру, а логістичного, які виникли через те, що ти не можеш просто взяти та змінити українське законодавство. Щоб його міняти, скажімо, щодо судової системи, президент проводив багато зустрічей, говорив з експертами, це займало багато часу. І логістично ми не витримали того часу, яке, як сподівалися, зможемо витримати. Але програма йде. Як тільки будуть проголосовані ініціативи президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли виконати не тільки МВФ, але й українському суспільству. Ми не робимо це для когось», - сказав він.

Раніше радник ОПУ Тимофій Милованов розповів, що українська влада розраховує, що зможе досягти домовленостей з Міжнародним валютним фондом про отримання нового траншу кредиту на початку літа.

Відзначимо, раніше в Нацбанку заявляли, Україні потрібно вирішити деякі проблемні питання у фіскальній, енергетичної та антикорупційних сферах, щоб отримати черговий транш від МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: