Після деокупації Криму переселенці з РФ повинні будуть виїхати – Чубаров

Читать на русском
Це не відноситься до жителів Криму та переселенців з ОРДЛО, яких окупанти змусили отримати російські паспорти
Рефат ЧубаровВідкрите джерело

Як тільки Крим буде повернуто під контроль України, все люди, які оселилися там в період російської окупації, повинні будуть покинути півострів, оскільки вони переселилися туди незаконно.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу «Дім».

«Ніякого вільного вибору у цих людей бути не може, тому що вони оселилися на території України - а Крим є територією України - після того, як Українська держава тимчасово втратила контроль над цією територією, оскільки туди вступили російські війська та окупували Крим. Всім тим людям, які незаконно поселилися під час російської окупації, доведеться виїхати з території, куди вони незаконно в'їхали», - пояснив свою точку зору Чубаров.

За його словами, це не відноситься до жителів Криму і переселенців з ОРДЛО, яких окупанти змусили отримати російські паспорти. Цих людей Україна вважає своїми громадянами та буде ставитися до них, виходячи з їхнього правового статусу громадян України, не розглядаючи наявність у них паспортів окупантів.

Нагадаємо, на цьому тижні президент Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на деокупацію Криму.

Лідер кримськотатарського народу і нардеп від «Євросолідарності» Мустафа Джемілєв вважає дуже ймовірною участь президента США Джо Байдена в міжнародному саміті «Кримської платформи», запланованому на серпень цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: