ОСТАННІ НОВИНИ

На будівництво ІТ Парку у Львові залучили кредит у 81,5 млн євро

Андрій Котенський

|

ТзОВ «Девелопленд Груп» отримало погодження від найбільшого державного банку Польщі BKG стосовно надання кредиту у розмірі 81,5 млн євро на будівництво Innovation District IT Park – технологічного парку з офісами для 10 000 ІТ-спеціалістів, мультифункціональним центром та науковими лабораторіями. ІТ Парк планують звести у Львові на перетині вулиць Стрийська-Чмоли. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської мерії.

Як інформують у Львівському ІТ Кластері, загальна вартість будівництва першої черги проекту становить 136 мільйонів євро. Планова дата відкриття першої черги проекту – друга половина 2023 року.

Проект реалізовується за участю локального інвестора та найбільшого ріал-естейт фонду світу, за підтримки і партнерства Львівського ІТ Кластеру. Генеральним підрядником будівництва буде одна з найбільших будівельних компаній Польщі Unibep.

«Ми щасливі, що в такий важкий та невизначений час банк BGK повірив в нас і успіх цього проекту. Це найбільший ріал-естейт проект за всі роки незалежності України. Ми керуємось підходом «Думайте глобально, дійте активно локально», – зазначив локальний інвестор.

Innovation District IT Park – надзвичайно важливий проект для ІТ-спільноти Львова, оскільки це простір, де будуть працювати та навчатись майбутні ІТ-спеціалісти. Окрім офісних приміщень, на території IT Park розміститься також кампус лабораторій, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста. Ідеєю навчальної складової є дати студентам можливість застосовувати здобуті знання на практиці, навчатися в епіцентрі ІТ-індустрії, відвідувати події та проходити стажування в ІТ-компаніях, які будуть розміщуватися всього за кілька кроків від університету. Нагадаємо також, що проект вже має перших резидентів, серед яких компанії GlobalLogic, N-iX, Intellias, SoftServe та Perfectial.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *