Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківський художник розписує церкву в Бразилії. Фото

Новини

Художник з Івано-Франківська Святослав Владика розписує іконостас української церкви Носса Сеньора Аучільадора.

Про це повідомив у Фейсбуці мер бразильського міста Куритиба Рафаель Грека, пише Укрінформ.

За його словами, він вирішив відвідати церкву у день народження великого майстра Відродження Леонардо Да Вінчі (569 років). Ця дата присвячена мистецтву та художникам. Рафаель Грека нагадав слова Бернард Шоу, який сказав, що «дзеркало використовують, щоб побачити своє обличчя, а мистецтво для того, щоб побачити свою душу».

«Тож я вирішив відвідати українського художника Святослава Владику, який малює в Куритибі. У своїй творчості він розкриває душу свого народу», – написав він.

Зауважимо, що 45-річний Святослав Владика народився в Івано-Франківську. Він – голова та засновник Асоціації Сакрального Миcтецтва, співзасновник іконописних студій при Ужгородській духовній академії та при храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Львів, член Української спілки іконописців, викладач курсу “Іконографічний рисунок” іконописної школи “Радруж” при Українському Католицькому Університеті, входить до складу комісії з сакрального мистецтва Львівської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Як повідомляло РАІ, у мiстi Городенка активiсти своїми силами рятують вiд руйнацiї храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородицi, якому понад 250 рокiв. Для цього створили «Проєкт 1743».

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua