• Головна
  • В Маріуполі представники країн Люблинського трикутника виступили зі спільною заявою, - ФОТО
12:42, 21 квітня 2021 р.
Надійне джерело

В Маріуполі представники країн Люблинського трикутника виступили зі спільною заявою, - ФОТО


Віце-спікери парламентів України, Польщі, Литви під час візиту в Маріуполь виступили зі спільною заявою. Країни-учасниці Люблинського трикутника засудили дії Росії та підкреслили свою солідарність.

Як повідомляє прес-служба обласної адміністрації, віце-спікер Сейму Республіки Польща пані Малгожата Марія Гошевська зазначила, що приїхала в Україну, на Донеччину, щойно до Польщі почали доходити тривожні звістки про загострення ситуації.

В Маріуполі представники країн Люблинського трикутника виступили зі спільною заявою, - ФОТО, фото-1

"Україна - не лише сусід та економічний партнер, але й друг. І зараз  найважливіше - солідарність з Україною і її підтримка, - сказала пані Гошевська. -  Я не можу називати це конфліктом, тому що важко закривати очі на смерті людей -  військових і цивільних, тому це - війна.

Сьогодні Путін оголосить своє послання, а ми гучно оголосимо ні - загрозі миру в Україні, ні - агресивній політиці Путіна. Але так -  миру і розвитку України, так - зеленому світлу для  її європейських прагнень". 

Солідарність з Україною та своєю польською коленою висловив віце-спікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударгас. "Ми і надалі підтримуватимемо Україну, підтримуватимемо санкції та продовжуватимемо нашу місію з допомоги Україні", - зазначив він. 

В Маріуполі представники країн Люблинського трикутника виступили зі спільною заявою, - ФОТО, фото-2

Перший заступник Голови Верховної Ради України пан Руслан Стефанчук подякував віце-спікерам парламентів Польщі та Литви за солідарність з нашою країною в її протидії російській агресії. 

В Маріуполі представники країн Люблинського трикутника виступили зі спільною заявою, - ФОТО, фото-3

"Україна завжди знає, що Польща і Литва - наші надійні союзники, і я переконаний, що спільними зусиллями ми зупинимо російську збройну агресію", - зазначив пан Стефанчук. 

В Маріуполі представники країн Люблинського трикутника виступили зі спільною заявою, - ФОТО, фото-4

Крім того, він наголосив, що сьогодні відкривається Кримська платформа і закликав представників міжнародної спільноти долучитися до участі в ній.

Інформаційно: сьогодні с візитом у Маріуполі перебувать віце-спікери парламентів України, Литви, Польші. Мета їх визита - безпека регіону. В рамках заходу посадовці відвідають населені пункти вздовж лінії розмежування.

Читайте також: "Украина практически не контролирует Азовское море", - институт морского права

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #Польща #Литва #Маріуполь

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Впереди
21 квітня 2021 р., 13:38
Наш- самый откормленный
Петя
21 квітня 2021 р., 14:07
Если бы они жили в районе боевых действий, они бы пели по другому. Они бы не обсуждали Россию, а помогли бы нашему правительству с ней помириться
Ольга
21 квітня 2021 р., 14:21
Люблін,а не Люблин, хоч в заголовках повиправляйте помилки. Де ви вчились?
Лука
21 квітня 2021 р., 20:18
Тут бывшие президенты разрулить не могут , а какой то приезжий зброд будет кто то слушать и их бумажки читать. Клоуны какие то собрались.
Щр8т8т8тщщщтщеччн
22 квітня 2021 р., 12:38
Мыжцы на бовях  у парня,а вадик не анализирует он бть - действует

live comments feed...