Буковина виходить з «червоної» зони

Буковина виходить з «червоної» зони

Укрінформ
Чернівецька область з 22 квітня перейде на жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 22 квітня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернівецької області та застосувати на території Чернівецької області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для жовтого рівня епідемічної небезпеки", - написав Немчінов.

На думку заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, на Буковині області впродовж останніх днів відзначається стійке покращення після довготривалої стабілізації, тож регіон готовий до переходу з червоного рівня епідемічної небезпеки на жовтий.

Читайте також: В Україні продовжили надзвичайну ситуацію до 30 червня

«Станом на 21 квітня всі 5 показників, які ми моніторимо для того, щоб область можна було вивести з червоного рівня, уже відповідають встановленим постановою Кабінету Міністрів вимогам. Зокрема, завантаженість ліжок (у Чернівецькій області - ред.) менш ніж 65% і наразі становить 44%. Рівень госпіталізації за останні 7 днів нижчий за 60 осіб на 100 тисяч і складає 58 осіб на 100 тисяч. Динаміка рівня госпіталізації значно менша за цільовий показник і уже є мінусова динаміка», - зазначив Ляшко на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 квітня.

Як повідомлялося, Чернівецьку область віднесли до "червоної" зони епіднебезпеки 1 березня.

Станом на 21 квітня в області зафіксували 75 772 випадки інфікування COVID-19. На цей час 57 024 пацієнти одужали, 1590 людей померли.

В Україні загалом підтверджено 1 974 118 випадків коронавірусу, з них за останню добу – 12 162.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-