Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Чернівецька область з 22 квітня виходить з «червоної» зони карантину

З 22 квітня у Чернівецькій області скасують обмеження «червоної» зони карантину. У регіоні діятимуть правила «жовтої» зони.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), передає міністр уряду Олег Немчінов.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні у середу, 21 квітня. Комісія ТЕБ та НС також доручила голові облдержадміністрації у разі необхідності запровадити додаткові карантинні обмеження на рівні окремих громад.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що впродовж останніх днів у Чернівецькій області фіксують стійке покращення ситуації з коронавірусом.

«Станом на 21 квітня всі 5 показників, які ми моніторимо для того, щоб область можна було вивести з червоного рівня, уже відповідають встановленим постановою Кабінету міністрів вимогам», — зазначив Ляшко.

Доповнено: «Укрзалізниця» відновлює курсування поїздів далекого сполучення з та до Чернівецької області. Продаж квитків на ці напрямки вже відкрито.

Нагадаємо, Чернівецька область перебувала у «червоній» зоні карантину з 1 березня.

Що в нас із карантином?

Із 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин: регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

Наразі Державна комісія з надзвичайних ситуацій до «червоної» зони віднесла Харківську, Житомирську, Київську, Сумську, Одеську, Львівську, Миколаївську, Полтавську, Чернігівську області та Київ. У столиці щонайменше до 30 квітня посилили карантин, зокрема проїзд у громадському транспорті тут — лише за спецперепустками.