Тепер офіційно: 22 квітня на території Чернівецької області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки

22 квітня на території Чернівецької області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 квітня.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, впродовж останніх днів в області відмічається стійке покращення після довготривалої стабілізації.

«Станом на 21 квітня всі 5 показників, які ми моніторимо для того, щоб область можна було вивести з червоного рівня, уже відповідають встановленим постановою Кабінету Міністрів вимогам. Зокрема, завантаженість ліжок менше 65% і наразі складає 44 %. Рівень госпіталізації за останні 7 днів нижче 60 осіб на 100 тисяч і складає 58 осіб на 100 тисяч. Динаміка рівня госпіталізації значно менша за цільовий показник і уже є мінусова динаміка», - зазначив Віктор Ляшко.

За його словами, область готова до встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки, - пише Урядовий портал.

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено скасувати з 00 год. 00 хв. 22 квітня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Чернівецькій області.

Голові ОДА Осачуку уряд доручив забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів та постійно моніторити ситуацію в області. А також забезпечить щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні зокрема на рівні об’єднаних територіальних громад та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи направлені на стримування поширення COVID-19.

Адміністрація комунального підприємства "Калинівський ринок" вже анонсувала відновлення роботи базару з 22 квітня.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці ринку


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації