Зрізали дерева на рівні землі та ретельно закопували залишки. Поліцейські Буковини викрили незаконне вирубування дерев цінних порід

22.04.2021 08:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Порушення чинного законодавства на території одного з місцевих лісництв виявили оперативники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області. Сума завданих збитків становить щонайменше 200 тисяч гривень. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження та проводять досудове розслідування.

Для попередження, виявлення та припинення злочинів проти довкілля співробітники обласного управління Нацполіції здійснюють комплексні оперативно-пошукові заходи. Під час таких відпрацювань поліцейські встановили, що група буковинців за сприяння контролюючих органів систематично вирубувала дерева дуба, бука, ясеня та липи, завдаючи своїми діями істотної шкоди державі. Щоб приховати сліди незаконної вирубки лісу, правопорушники зрізали дерева на рівні землі та ретельно закопували залишки.

За фактом виявленої протиправної діяльності слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статей 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews