$ 39.67 € 42.52 zł 9.86
+12° Київ +13° Варшава +18° Вашингтон

Висланий український консул виїхав з РФ: у МЗС розповіли, де він працюватиме далі

UA.NEWS 22 Квітня 2021 11:30
Висланий український консул виїхав з РФ: у МЗС розповіли, де він працюватиме далі

Висланий український консул Олександр Сосонюк виїхав з Російської Федерації. Після скандалу він покинув країну вчора, 21 квітня, і взяв коротку відпустку, після чого повернеться до роботи в МЗС України.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише «РБК-Україна».

«Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк вчора залишив РФ. В Україні він планує взяти коротку відпустку, щоб провести час з сім'єю і відновити сили», - розповів Ніколенко.

У МЗС додали, що робота українських дипломатів в РФ, фактично на території держави-агресора, супроводжується численними викликами.

«Люди працюють в умовах посиленого тиску, перманентних загроз і провокацій. До того ж, спостерігається нехтування російською стороною своїми зобов'язаннями в рамках Віденської конвенції про дипломатичні відносини, зокрема, в частині забезпечення безпеки іноземного дипломатичного корпусу», - додав Ніколенко.

У міністерстві відзначили, що високо цінують роботу Сосонюка і всіх співробітників українських дипломатичних установ в Росії.

«Після відпустки консул повернеться до зовнішньополітичного відомства і продовжить захищати національні інтереси нашої держави», - зазначили у відомстві.

Раніше український консул Олександр Сосонюк був затриманий в російському місті Санкт-Петербург. Його затримала ФСБ нібито «при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ».

Його затримували на кілька годин. У ФСБ Росії заявили, що затримали українського дипломата нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Пізніше стало відомо, що затриманий в Санкт-Петербурзі український консул Олександр Сосонюк буде висланий з Росії.