У Мережі показали випробування кандидата на звання найшвидшого автомобіля у світі

0
161

Компанія Hennessey почала швидкісні аеродинамічні випробування нового гіперкара Venom F5. Цей автомобіль спробує встановити абсолютний рекорд швидкості серед серійних моделей. Відеоролик з пробним заїздом розмістили в YouTube.

Випробування проводили на 3,5-кілометровій невикористаній злітно-посадковій смузі колишньої авіабази ВПС США в Арканзасі. Віддача силового агрегату на тестовому прототипі під час випробувань була штучно знижена приблизно до 900 к.с. Але незважаючи на це гіперкар зміг подолати швидкісний рубіж в 320 км / г.

Карбоновий гіперкар масою 1360 кілограмів приводиться в рух 6,6-літровим V8 з двома турбінами. Віддача становить 1 842 к.с. і 1617 Нм крутного моменту. Як заявляють в компанії, це найбільш потужний силовий агрегат, яким коли-небудь оснащували серійні моделі, а співвідношення потужності до маси «набагато перевищує показник будь-якого сучасного дорожнього автомобіля».

До слова, цей двигун був побудований спеціально для гіперкара Venom F5 , агрегат навіть отримав власне ім’я Fury. Передбачається, що максимальна швидкість автомобіля перевищить 500 км / г. Першу «сотню» машина здатна набирати менше, ніж за 3 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!