Exxon Mobil запропонувала проект по збереженню вуглеводню

Поділитися:

Масштабний проект зі зберігання вуглецю запропонувала американська нафтова компанія Ексон-Мобіл. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

За задумом, нова установка зможе після 2040-го року зберігати до ста мільйонів тонн вуглецю на рік. А це еквівалентно показнику в 486 мільйонів акрів лісу. І в сім разів більше обсягів, що зараз зберігають в американських резервуарах.

Зберіганням вуглецю прагнуть озеленити важку промисловість. Проект підійде насамперед для промислових зон, які розташовані поруч з геологічними структурами. Але для реалізації проекту компанія висунула кілька умов. І перше – це податкові пільги від влади. А ще – участь держави в будівництві нового об’єкта.

Орієнтовна його вартість – 100 мільярдів доларів. Для цього, кажуть в Ексон-Мобіл, потрібні масштабні інвестиції. У разі позитивного результату Х’юстон може стати першим містом з нульовим викидом вуглецю вже в 2050 році.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що реформування енергетичного сектора в Україні буде передбачати розвиток водневих технологій, відновлювальних джерел енергії, впровадження повноцінних ринків газу та електроенергії.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві енергетики заявили, що в 2021 році в Україні стартує розробка водневої стратегії. Відомо, що до роботи будуть залучені авторитетні міжнародні компанії та вітчизняних експертів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу