Політика

Росія не зможе отримати воду для Криму навіть силою – Резніков

Росія не зможе отримати воду для Криму навіть силою – Резніков

Російська Федерація не отримає воду для окупованого Криму з материкової України навіть у силовий спосіб.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” заявив віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, про війну за воду для Криму можна говорити тільки теоретично.

“Але не треба забувати, що цей канал рукотворний, він не є природним. Його легко було свого часу зруйнувати, бо він рукотворний. І він тягнеться від реального наповнення, там, де є дебіт води. Тобто їм доведеться до Дніпра доходити? На північ країни, щоб скрізь контролювати цю воду? Це нереально. Це пів країни треба захопити”, – зазначив Резніков.

Він також підкреслив, що на сьогодні у Росії близько мільйона військових, тому сумнівається, що Москва зможе виділити достатній контингент для наступу з Криму, щоб дійти до дамби в Новій Каховці.

“Ви ж знаєте, що захищаючись, досить мати менший склад. У нас з вами офіційний контингент – 250 000, публічні дані наших Збройних сил. Плюс 50 000 Нацгвардії. Плюс додайте сюди тих, хто вже через фронт пройшли, якщо не помиляюся, 460 000 наших громадян … Це буде дуже дорога історія для Росії. І тут головне питання – навіщо? Так просто воду вони не отримають, навіть силовим способом. Їм треба буде пролити кров російських солдатів”, – додав Резніков.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран повідомив, що Росія може атакувати Україну з окупованого Криму, щоб розв’язати проблему водопостачання.

Як відомо, РФ перекинула додатково в окупований Крим 15-25 тисяч своїх військових. За оцінкою місії США в ОБСЄ, чисельність військовослужбовців Росії на півострові становить 31 500 осіб.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.