Головна » Технології / Новини » Укрпошта розширила використання е-документів в застосунку Дія

Відтепер комп’ютеризовані відділення Укрпошти почали приймати електронні документи в застосунку Дія для оплати платежів від 5 000 грн. Про це повідомила пресслужба компанії. Нагадаємо, що з січня у відділеннях Укрпошти можна поповнити банківську картку.




Що змінилося з використанням е-документів з застосунка Дія

Тепер для здійснення платежів на загальну суму від 5 000 грн більше не потрібно надавати паперові документи, що посвідчують особу. Достатньо мати електронні документи у застосунку, що встановлено на смартфоні клієнта. Застосунок генерує індивідуальний штрих-код для документа, що зчитується сканером у відділенні при оплаті платежу. А після дозволу користувача в застосунку Дія копії е-документів передаються до системи Укрпошти.

Наприклад, клієнти у відділенні при оплаті вартості навчання у ВНЗ, податку на купівлю нерухомості чи придбання автомобіля, послуг нотаріусів чи інших платежів можуть показати лише документи із застосунку Дія. Замість паперових документів, які посвідчують особу, у застосунку використовуються електронні: паспорт громадянина України (ID-картка) або закордонний паспорт. Щоб сплатити комунальні чи бюджетні платежі на загальну суму до 30 000 гривень, не потрібно надавати документи для верифікації особи.

Нюанси оплати через Укрпошту

Нагадуємо, що у разі здійснення фінансової операції на загальну суму понад 30 000 грн, згідно з внутрішніми нормативними документами Укрпошти з питань фінансового моніторингу, клієнт має заповнити анкету. У разі фінансової операції на суму 400 000 гривень або більше до анкети необхідно надати копії документів, що підтверджують джерела походження коштів. Це може бути довідка про зарплату, виписка про суму коштів на рахунку, документи, що підтверджують отримання спадщини тощо.

У березні Укрпошта почала приймати е-документи в Дії для отримання посилок в межах України із післяплатою на суму від 5 000 грн. А також для міжнародних посилок із післяплатою на будь-яку суму, а також для приймання та виплати поштових переказів. В тому числі переказів післяплати та митних платежів.

Як раніше повідомлялося, АТ «Укрпошта», Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство інфраструктури України уклали тристоронній меморандум про спільні дії у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв’язку. Одним із перших кроків у рамках співпраці стала можливість клієнтів Укрпошти одержати у відділенні за електронними документами в мобільному застосунку Дія міжнародні відправлення без післяплати. А також і внутрішні відправлення з післяплатою на суму до 5000 грн («Укрпошта Експрес», «Укрпошта Стандарт»).

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Поділитися:
Правила коментування

Вітаємо Вас на сайті Pingvin Pro. Ми докладаємо всіх зусиль, аби переконатися, що коментарі наших статей вільні від тролінгу, спаму та образ. Саме тому, на нашому сайті включена премодерація коментарів. Будь ласка, ознайомтеся з кількома правилами коментування.

  1. Перш за все, коментування відбувається через сторонній сервіс Disqus. Модератори сайту не несуть відповідальність за дії сервісу.
  2. На сайті ввімкнена премодерація. Тому ваш коментар може з’явитися не одразу. Нам теж інколи треба спати.
  3. Будьте ввічливими – ми не заохочуємо на сайті грубість та образи. Пам’ятайте, що слова мають вплив на людей! Саме тому, модератори сайту залишають за собою право не публікувати той чи інший коментар.
  4. Будь-які образи, відкриті чи завуальовані, у бік команди сайту, конкретного автора чи інших коментаторів, одразу видаляються. Агресивний коментатор може бути забанений без попереджень і пояснень з боку адміністрації сайту.
  5. Якщо вас забанили – на це були причини. Ми не пояснюємо причин ані тут, ані через інші канали зв’язку з редакторами сайту.
  6. Коментарі, які містять посилання на сторонні сайти чи ресурси можуть бути видалені без попереджень. Ми не рекламний майданчик для інших ресурсів.
  7. Якщо Ви виявили коментар, який порушує правила нашого сайту, обов’язково позначте його як спам – модератори цінують Вашу підтримку.

Підтримати сайт

Buy Me a Coffee

Схожі новини

Програмне забезпечення

SoftwareOne – перехід бізнесу до цифрових рішень

Кожен з власників бізнесу мріє, щоб його справа постійно вдосконалювалася та розвивалася. Без впровадження технологічних рішень зробити це вкрай складно. Для пошуку рішень щодо вдосконалення та осучаснення роботи варто звернутися до компанії SoftwareOne в Україні. Відповідальні власники бізнесу завжди помічають, коли темпи розвитку уповільнюються. Це може бути як тимчасове явище, так і небезпечний сигнал. Тому […]


Пристрої

Нові горизонти літньої зйомки: Квадрокоптер DJI Mavic 3 Fly More Combo

Квадрокоптер DJI Mavic 3 Fly More Combo – це високотехнологічний дрон, який поєднує в собі передові функції та зручний дизайн. Цей комплект включає в себе квадрокоптер Mavic 3, а також додаткові аксесуари, які роблять його використання ще зручнішим та більш функціональним. Підписуйтесь на наш Telegram-канал Основні технічні характеристики квадрокоптера DJI Mavic 3 Fly More Combo […]


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: