fbpx

На Рівненщині заступника начальника відділення поліції затримали на хабарі

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненщині на хабарі затримали заступника начальника одного з відділень поліції. За версією слідства, він вимагав гроші за можливість безперешкодно перевозити підакцизні матеріали без належних документів, – повідомили в СБУ.

Про це пише Суспільне/Новини.

Інцидент трапився 21-го квітня у місті Острог. Працівники ДБР спільно з СБУ затримали заступника начальника відділення поліції після того, як той отримав 21-тисячу гривень хабаря.

“Чоловік вимагав від комерсантів, приватних підприємців та фізичних осіб неправомірну вигоду в розмірі 200-500 доларів США в місяць за перевезення лісоматеріалів та інших підакцизних матеріалів без дозвільних документів та за непритягнення цих людей до адміністративної відповідальності”, – повідомила Суспільному речниця УСБУ в Рівненській області Інна Ілючок.

Вона додала, що правоохоронця затримали у його робочому кабінеті після того, як він вчергове отримав хабар у 21 тисячу гривень. Наразі вирішують питання про оголошення йому підозри.

В теруправлінні Державного бюро розслідувань повідомили, що поліцейський також забезпечував перевезення алкоголю та тютюну.

“Окрім того, підлеглі поліцейського мали здійснювати супровід та транспортуванням підакцизних товарів. Наразі встановлюють усіх причетних до злочину осіб, в тому числі працівників поліції”, – розповіла речниця ТУ ДБР У Хмельницькій області Катерина Герасімук.

Вона додала, що покарання за такий вчинок – позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Речниця Нацполіції області Марія Юстицька зазначила, що після цього випадку призначили службове розслідування та вирішують питання про звільнення поліцейського з органів внутрішніх справ.