СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:17

На Рівненщині пілотують міжнародний проект ПРООН із розвитку жіночого бізнесу

Навчити жінок Рівненщини підприємницьких навичок, розробити бізнес-плани та отримати менторську підтримку. Такі основні цілі пілотного проєкту «Розширення економічних можливостей жінок та розвиток жіночого підприємництва в Україні», який реалізують в області.

Це спільна ініціатива Міжнародної організації праці та Програми розвитку ООН.

«Проєкт спрямований на стале відновлення рівня життя населення, яке постраждало від наслідків пандемії COVID-19 в Україні. Плануємо реалізувати пілот у двох цільових регіонах – Рівненській та Сумській областях. Загальний бюджет становить 200 тисяч доларів. До участі будемо запрошувати активних жінок з різних груп вразливості», – розповідає керівник програми з розвитку регіонів ПРООН в Україні Мустафа Саіт-Аметов.

За його словами, команда планує реалізувати низку заходів.

Зокрема, спочатку вони оберуть по 4 територіальні громади у кожній цільовій області. Після чого розпочнуть анкетування та оберуть 100 активних жінок.

У рамках проєкту учасниці пройдуть навчання з розвитку підприємницьких навичок та розроблять власні бізнес-моделі.

Наступним кроком буде визначення у 25 жінок-підприємців найперспективніших бізнес-планів.

Після чого ці учасниці отримають менторську підтримку для реалізації своїх ідей.

«Ми разом будемо розвивати ідеї учасниць та напрацьовувати подальші плани. Найактивніші жінки отримають матеріальну допомогу. Усе для того, аби допомогти їх пристосуватися в новому посткризовому бізнес-середовищі», – зазначає фахівчиня з розвитку підприємництва та створення робочих місць, Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Юдіт Донгус.