Українці пропонують упорядкувати тарифи на енергоносії та комунальні послуги. А також содать ринки енергоносіїв і комунальних послуг.

Відповідна петиція з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступив Ковпак Валерій Олександрович і опублікував її, вчора, 21 квітня 2021 року.

За його словами, в Україні не працюють належним чином Міністерство енергетики та вугільної промисловості, НКРЕКП, Антимонопольний комітет. Для того, щоб це виправити автор пропонує упорядкувати тарифи на енергоносії та комунальні послуги шляхом прив'язки до обсягів споживання.

"Сьогодні в Україні немає ринку енергоносіїв, ринку комунальних послуг, не працюють належним чином Міністерство енергетики та вугільної промисловості, НКРЕКП, Антимонопольний комітет.
Для того, щоб вказані установи почали працювати, щоб в країні був ринок енергоносіїв і комунальних послуг, необхідно упорядкувати тарифи на енергоносії і комунальні послуги шляхом прив'язки до обсягів споживання. Прив'язка до обсягів споживання забезпечить соціальну справедливість і стимулюватиме до економії енергоресурсів
", - йдеться в тексті петиції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

На думку українця, субсидії необхідно скасувати, або ввести їх, як виняток. Адже тарифи на енергоносії повинні забезпечити дотримання норми для того, щоб на оплату послуг кожна українська сім'я витрачала не більше 15% свого доходу.

"Субсидії, придумані можновладцями для того, щоб не платити, платити мізерну плату за комунальні послуги, необхідно відмінити, запровадити субсидії, як виняток. Тарифи на енергоносії повинні забезпечити дотримання норми, щоб кожна родина, абонент оплачували не більше 15% від доходу. Наприклад, тарифи на електроенергію повинні бути встановлені в залежності від обсягів споживання до 100 кВт год, до 300 кВт год, до 500 кВт год, до 1000 кВт год... Аналогічно повинні бути встановлені тарифи, залежні від обсягів споживання, на ХВП, ГВП, ЦО (по лічильнику, або по площі помешкання), газопостачання",- написав автор.

На даний момент вдалося зібрати всього 34 підписи і у автора є ще 91 день, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Банкомати є тільки в 4% сіл: українці вимагають нових правил для пенсій і зарплат

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці просять звернути увагу на свавілля в поїздах "Укрзалізниці", людей продовжують бити: історія з Настею луговою навчила

Також «Знай.иа " писав, що Молоді українці можуть залишитися без швидких кредитів-петиція стрімко збирає підписи