Ізраїль завдав авіаударів по центрах іранського виробництва ракет і зброї в Сирії

Ізраїль завдав авіаударів по центрах іранського виробництва ракет і зброї в Сирії

Тегеран переміщує частини своєї передової ракетної і військової промисловості в Сирію, щоб створити арсенал в межах досяжності ізраїльських міст

Ізраїль завдав авіаударів по центрах іранського виробництва ракет і зброї в Сирії
фото twitter.com/SyriaCivilDef

Ізраїль різко збільшив кількість авіаударів по центрах іранського виробництва ракет і зброї в Сирії, щоб відбити приховане військове вторгнення свого заклятого ворога в регіоні. Про це розповіли джерела в західній і регіональній розвідці, передає Reuters.

Розвідка отримала дані, що використовуючи давній союз з Сирією, Іран переміщує частини своєї передової ракетної і військової промисловості в уже існуючі підземні комплекси, щоб створити арсенал в межах досяжності ізраїльських населених пунктів.

Ізраїль також допускає вхід тисяч іранських бойовиків з Лівану, Іраку і Афганістану в Сирію, щоб разом з президентом Башаром Асадом боротися проти повстанців, які прагнуть повалити його авторитарне правління.

«Ми хочемо, щоб Іран не перетворив Сирію в іранську базу поруч з Ізраїлем, що може привести до радикальної стратегічної зміни ситуації ... Ось чому ми продовжуємо обстрілювати іранські бази, щоб вони не взяли під свій контроль країну», – сказав бригадний генерал Йосі Купервассер, колишній генеральний директор Міністерство стратегічних справ Ізраїлю та ексглава дослідницького відділу ізраїльської військової розвідки.

Ізраїль розглядає Іран як загрозу своєму існуванню і прагне загальмувати прагнення Ірану до ширшої регіональної потужності за допомогою поєднання військових і таємних дій, включно з тим, що Тегеран називає диверсійними атаками на його ядерну програму.

Сирійські офіційні особи не відповіли на прохання Reuters прокоментувати твердження про те, що Іран використовує сирійські бази для створення військової потужності, що загрожує Ізраїлю. Своєю чергою, Тегеран заявляє, що відіграє важливу роль у відновленні зруйнованої війною інфраструктури Сирії, починаючи від будівельних проєктів і закінчуючи енергосистемами.

Аналітики Jane's Defense News заявили, що за трирічний період Ізраїль застосував 4239 одиниць зброї проти 955 цілей в Сирії, при цьому 70% ізраїльських пілотів брали участь в кампанії, а нові винищувачі F-35I Adir виконали десятки місій.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло