У Львові створять парк пам’яті полеглих у війні Героїв

Новини 22 Квітня, 2021 47

У Львові створять живий парк пам’яті полеглих у війні Героїв

Парк пам’яті – це одна із ініціатив депутатки Олени Пасевич, яку вона, на жаль, не встигла реалізувати. Відповідне звернення під час сьогоднішньої сесії зачитав депутат Львівської міської ради, голова фракції “Європейська Солідарність” Петро Адамик.

“Олені не вдалось реалізувати лише одного проєкту – живого Парку пам’яті за загиблими новітніми героями України. Попри неодноразові звернення, доручення вишукати ділянку, проєкт, на жаль, не знайшов відклику у стінах Ратуші”, – зазначив Петро Адамик.

Додамо, що за цей час парки пам’яті з’явилися у Луцьку, Києві, Чернівцях, Полтаві, Одесі, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Шепетівці, Хортиці.

“Мене підтримують родини загиблих, ветерани та діючі військові. Упевнена, що не так важко знайти місце та висадити іменні дерева на честь кожного загиблого львів’янина. Цей парк буде нагадувати нам, що мирне небо над головою має свою ціну. Це буде візуалізація того, що зміст жертовності наших Захисників саме у продовженні життя!” – процитував слова Олени Пасевич депутат.

Він наголосив, що це символічно, що останнім її робочим проєктом був саме Парк пам’яті.

“Усе іде, але не все минає… Допоки людину пам’ятають – доти вона живе. Жертва її – не марна. Справа її – буде жити. Віримо, що Парк пам’яті буде у Львові! Це потрібно усім нашим дітям, які повинні виховуватись на правильних цінностях та ідеалах! Силами простих львів’ян, сімей загиблих та нашими спільними – кому не байдужа пам’ять про Олену Пасевич”, – додав Адамик.

Управління екології та природних ресурсів на доручення мера Львова має знайти відповідну локацію для цього проєкту.

Коментарі

Позначки: , , ,