У Львові просять відновити роботу спортивних секцій при школах

Новини 22 Квітня, 2021 146

секції

Мерію Львова просять відновити роботу позашкільних занять, гуртків та спортивних секцій навчальних закладів Львова з дотриманням усіх карантинних вимог.

Відповідне звернення сьогодні на пленарному засіданні сесії ЛМР подав депутат від фракції «Європейська Солідарність» Євген Кузик, пише Четверта студія.

За його словами, днями у Львові було продовжено посилені карантинні обмеження, проте з певними змінами. Учні 1-4 класів припинили навчатися дистанційно та повернулися за шкільні парти. Незважаючи на продовження очного навчання у школярів, позашкільні заняття, гуртки та спортивні секції свою роботу не відновили.

“За даними ЮНІСЕФ не лише закриття шкіл негативно позначається на психоемоційному здоров’ї дітей, а й відсутність фізичного навантаження. Навчальний процес – це не тільки обов’язкові шкільні предмети, це також позашкільні гуртки, які розвивають необхідні здібності та якості у школярів.

На жаль, результативність спортивних тренувань та інших позашкільних занять через платформу Zoom є низькою. Дистанційний режим обмежує як вчителів, так і дітей.

Сьогодні ситуація є абсурдною, оскільки учні початкових класів відвідують школи, проводячи час в соціумі. У той час як, спортивні секції, гуртки та інші позашкільні заняття залишаються для школярів недоступними.

Таким чином, виникає питання доцільності обмеження проведення позашкільних занять. Адже, регулярні заняття спортом допомагають не тільки покращити фізичний стан дитини, але й підтримують імунну систему, яка відігріє важливу роль у боротьбі з Covid-19”, – наголосив Євген Кузик.

Депутати фракції ЄС наполягали на відновленні роботи позашкільних занять, гуртків та спортивних секцій навчальних закладів Львова з дотриманням усіх карантинних вимог.

Коментарі

Позначки: , ,