«Укрпошта» дозволила використання e-документів у «Дії» для оплати платежів

«Укрпошта» дозволила використання e-документів у «Дії» для оплати платежів

Можна використовувати паспорт громадянина України (ID-картка) або закордонний паспорт

«Укрпошта» дозволила використання e-документів у «Дії» для оплати платежів
фото: ukrposhta.ua

Комп’ютеризовані відділення «Укрпошти» почали приймати електронні документи у «Дії» для оплати платежів від 5000 грн. Можна використовувати паспорт громадянина України (ID-картка) або закордонний паспорт. Про це повідомляється на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, застосунок генерує індивідуальний штрих-код для документа, що зчитується сканером у відділенні при оплаті платежу. Після дозволу користувача в застосунку «Дія» копії е-документів передаються до системи «Укрпошти».

Зазначається, що для сплати комунальних чи бюджетних платежів на загальну суму до 30 000 грн, не потрібно надавати документи. У разі здійснення фінансової операції на загальну суму понад 30 000 грн, клієнт має заповнити анкету. У разі здійснення фінансової операції на суму 400 000 гривень або більше додатково до анкети необхідно надати копії документів, що підтверджують джерела походження коштів. Це може бути довідка про зарплату, виписка про суму коштів на рахунку, документи, що підтверджують отримання спадщини тощо.

Нагадаємо: у березні «Укрпошта» почала приймати е-документи в «Дії» для отримання посилок в межах України із післяплатою на суму від 5 000 грн та міжнародних посилок із післяплатою на будь-яку суму, а також для приймання та виплати поштових переказів (в тому числі переказів післяплати та митних платежів).

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло