Резніков розповів, які шанси у РФ отримати воду для окупованого Криму

Резніков розповів, які шанси у РФ отримати воду для окупованого Криму
Віце-прем'єр сумнівається, що Москва зможе виділити достатній контингент для наступу з Криму
Фото з відкритих джерел

Олексій Резніков вважає, що про війну за воду для Криму можна говорити тільки теоретично

Російська Федерація не отримає воду для окупованого Криму з материкової України навіть у силовий спосіб. Москва навряд чи зможе виділити достатній контингент для захоплення півдня країни. Про це в інтерв'ю «Українській правді» заявив віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, про війну за воду для Криму можна говорити тільки теоретично.

«Але не треба забувати, що цей канал рукотворний, він не є природним. Його легко було свого часу зруйнувати, бо він рукотворний. І він тягнеться від реального наповнення, там, де є дебіт води. Тобто їм доведеться до Дніпра доходити? На північ країни, щоб скрізь контролювати цю воду? Це нереально. Це пів країни треба захопити», – зазначив Резніков.

Він також підкреслив, що на сьогодні у Росії близько мільйона військових, тому сумнівається, що Москва зможе виділити достатній контингент для наступу з Криму, щоб дійти до дамби в Новій Каховці.

«Ви ж знаєте, що захищаючись, досить мати менший склад. У нас з вами офіційний контингент - 250 000, публічні дані наших Збройних сил. Плюс 50 000 Нацгвардії. Плюс додайте сюди тих, хто вже через фронт пройшли, якщо не помиляюся, 460 000 наших громадян ... Це буде дуже дорога історія для Росії. І тут головне питання - навіщо? Так просто воду вони не отримають, навіть силовим способом. Їм треба буде пролити кров російських солдатів», – додав Резніков.

Нагадаємо, що українська розвідка розглядає три сценарії військової агресії Росії проти України. Зокрема, припускають, що може мати місце військова операція збройних сил РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України.

Напередодні у мережі з’явилися нові фотодокази російської агресії. На одному з фото зображена авіабаза в окупованому Криму, де на бетонній злітній смузі є кілька винищувачів Су-30. Ще в березні винищувачів тут не було. На інших видно табір під Воронежем, куди Росія з кінця березня стягує війська. На знімках помітні вертольоти, дрони, мотострілкові і бронетанкові частини, а також військові шпиталі.

Як писав «Главком», президент України Володимир Зеленський у зверненні 20 квітня запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися «в будь-якій точці Донбасу, де йде війна».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: