Поділитись:

На Турії зловили браконьєрів з 21 вудкою (фото)

П'ятниця, 07 травня 2021, 11:02
На Турії зловили браконьєрів з 21 вудкою (фото)

У період з 26 квітня до 6 травня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 24 порушення природоохоронного законодавства. Зокрема, склали 21 протокол за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та два – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

Зокрема, за цей період на порушників наклали 1173 грн штрафів.

«Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 5 кг риби та 8 од. заборонених знарядь лову. Попереджено нанесення збитків рибному господарству на суму 2 380 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

28 квітня під час рейду на водних об’єктах Камінь-Каширського району викрили ряд порушень Правил рибальства. Так, на р. Турія поблизу с. Бузаки Камінь-Каширської тергромади двоє громадян ловили рибу з перевищенням допустимої кількості знарядь. Один рибалив з 12-ма вудками, інший – з 9-ма. На  громадян склали протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

На Турії зловили браконьєрів з 21 вудкою (фото)

На Турії зловили браконьєрів з 21 вудкою (фото)

30 квітня на ринках Шацької тергромади викрили порушення порядку збуту водних біоресурсів. Двоє громадян на ринку смт Шацьк продавали карасів і пліток без документів, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На осіб склали протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

Довідково:

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів