12:07, 07 Травня 2021

За тиждень на Волині викрили 24 порушення правил рибальства

У період з 26 квітня до 6 травня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 24 порушення природоохоронного законодавства. Так, склали 21 протокол за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та два – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«За вказаний період на порушників наклали 1 173 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 5 кг риби та 8 од. заборонених знарядь лову. Попередили нанесення збитків рибному господарству на суму 2 380 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патрулю Тарас Куньчик.

Для прикладу, 28 квітня в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками поліції на водних об’єктах Камінь-Каширського району Волинської області викрили низку порушень Правил рибальства. Так, на р. Турія, поблизу с. Бузаки Камінь-Каширської ТГ двоє громадян здійснювали вилов риби з перевищенням допустимої кількості знарядь. Один рибалив з 12-ма вудками, інший з 9-ма, незважаючи на нерестову заборону. На цих громадян склали протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

З рибалками провели роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства в нерестовий період та про заборону вилову маломірної риби, адже деякі рибалки виловлювали дворічок сазана. Мінімальні розміри риб дозволених для лову визначені Правилами рибальства.

30 квітня в ході рибоохоронної роботи на ринках Шацької ТГ Ковельського району Волинської області викрили порушення порядку збуту водних біоресурсів. Так, двоє громадян на ринку смт Шацьк здійснювали продаж риби карась сріблястий та плітка без документів, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На осіб склали протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

Нагадуємо, рибу виловлену з дотриманням Правил любительського та спортивного рибальства, можна використовувати лише для особистого споживання та заборонено для продажу. Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Довідкова інформація

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: