13:34, 07 Травня 2021

У центрі Луцька вшанували пам’ять загиблих у квітні в російсько-українській війні

У Луцьку відбулася панахида за військовими, які загинули у російсько-українській війні. У перший четвер місяця, а саме 6 травня, на Театральному майдані міста небайдужі лучани вшанували пам’ять загиблих Героїв, зокрема й волинян, які у квітні цього року віддали своє життя за територіальну цілісність України у зоні ООС.

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської ОДА.

На жаль, минулого місяця на сході країни загинули 14 військовослужбовців, серед яких є й волиняни.

Помолитися за відданих синів України прийшли родини загиблих, військові, студентська та учнівська молодь, а також представники обласної влади. Зокрема, до молебню долучилися заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик та заступник голови облради Григорій Пустовіт.

«Вже не один рік в Україні ведеться жорстока війна і захисники держави віддали своє життя для того, щоб ми сьогодні могли вільно ходити містом, займатися своїми справами, навчатися і святкувати Світле Христове Воскресіння, – мовив до присутніх священнослужитель, який правив панахиду. – Кожен раз, проходячи цією площею, ми відчуваємо, що нас ведуть очі молодих солдат, які не повернулися додому. Вони загинули за нас, за традиції українського народу та за солов’їну мову, тому ми як ніхто, повинні це пам’ятати. Христос Воскрес, Воскресне й Україна!»

Опісля молитви відбулося покладання квітів до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

Герої Волині та України житимуть вічно, якщо кожен українець берегтиме пам’ять про них та їхню відвагу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: