Івано-Франківськ

На Алеї слави в Івано-Франківську відкрили пам’ятний знак імені Михайла Мулика (ФОТО)

Знак встановили на Алеї слави, що на вулиці Шевченка.

За словами міського голови Руслан Марцінківа вибирати відомих постатей і відкривати відзнаки будуть щороку. «Вулиця Шевченка довга, всім вистачить місця», – додав міський голова.

«Михайло Мулик – мешканець цієї вулиці, проживав 50 метрів з цього місця. Це певна данина історичній справедливості», – розповів міський голова Руслан Марцінків.

Син героя, Володимир Мулик звик, що для нього такі почесті.

“Як людині ближній мені важко судити. В мене сприйняття інакше. Він був рідний. Як і кожна людина. Але любив жартувати», – додав Володимир Мулик.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Нагадаємо, Верховна Рада 29 січня більшістю голосів підтримала запит до Президента щодо присвоєння звання Героя України Михайлу Мулику.

Довідково: 

Михайло Мулик народився 28 жовтня 1920 року в селі Горожанка на Тернопільщині. У 17 років став вступив до Організації Українських Націоналістів. За її завданням у вересні 1943 року вступив до лав дивізії “Галичина”, де служив радистом. Брав участь у битві під Бродами у липні 1944 року. Згодом потрапив до радянського полону. Після тортур у московській Луб’янці Мулика на 10 років відправили до таборів. Покарання відбував на вугільних шахтах у Московській області та в Республіці Комі.

Зі заслання повернувся у 1958 році. Оселився у Станіславові, тепер – Івано-Франківськ. Працював бухгалтером у виробничому об’єднанні “Прикарпатліс”. 1989-го року став членом культурно-наукового товариства “Рух”.

У 1991 році організував Товариство політичних в’язнів і репресованих. За рік із дивізійником Володимиром Малкошем створив Братство колишніх вояків “Галичини”.

У 2017 році отримав звання почесного громадянина Івано-Франківська. Помер 25 січня 2020 року в Івано-Франківську. Похований на Алеї слави.

ПІК вже писала про найцікавіші заходи до Дня міста Івано-Франківська 2021.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено