Двоє юних прикарпатців отримуватимуть стипендію від президента (ФОТО)

Автор: Застава Максим

07 May, 2021 16:41

Поділитись публікацією
Двоє юних прикарпатців отримуватимуть стипендію від президента (ФОТО)

Стипендію Президента України отримуватимуть двоє юних прикарпатців Назарій Федорчук та Юлія Савчин.

Читайте також: Нове реабілітаційне відділення відкрили у міській дитячій лікарні (ФОТО)

Як зазначив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук, прикарпатці перемогли в III етапі Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Назарій Федорчук переміг у конкурсі з роботою на тему “Гуцульська Швейцарія”: розвиток рекреаційного туризму з кінця ХІХ ст. до 1939 року”. Прикметно, що заклад, у якому навчається Назар, має ім’я Романа Шухевича. Це була визначна особистість, яка багато зробила для української державності. У юні роки Назарій вже також робить внесок у розвиток країни своїми науковими працями.

Юлія Савчин перемогла з роботою на тему “Зорова сенсорна система людини та її порушення в дитячому віці”. Це дуже актуальне питання у сучасності, адже зараз діти проводять багато часу за гаджетами. А у зв’язку з пандемією коронавірусу і процес навчання довгий період відбувався за їх допомогою.

“Сьогодні я мав честь особисто привітати та вручити нагороди талановитим учням.

Ми пишаємось нашою молоддю. Облдержадміністрація завжди підтримувала і буде надалі підтримувати юних талантів. Ми готові до співпраці з кожним! Адже обдарована та освідчена молодь – запорука розвитку Прикарпаття та всієї України”, – каже Бойчук.