UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Прикарпатті масово загинули бджоли

У трьох селах Тисменицької громади, що на Прикарпатті, зафіксували отруєння бджіл

Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Закарпаття
На Прикарпатті масово загинули бджоли…

На Прикарпатті спеціальна комісія з'ясовує, чим обробляли навколишні поля. Про це повідомив заступник голови комісії Олег Федуняк, пише Depo.Прикарпаття з посиланням на "Суспільне Карпати".

За його словами, загалом отримали три заяви від пасічників щодо загибелі комах — у селах Милування, Рошнів та Вільшаниця. Члени комісії виїжджали на пасіки, щоб встановити причину падіння бджіл.

"Ми встановлюємо факт і складаємо акт. Ми маємо право звертатися до фермерських господарств, до агрохолдингів, які обробляють землю в радіусі падіння бджіл. Ми готуємо звернення до них і відправляємо, щоб нам надали інформацію про те, чим вони обробляли землю, якими засобами для землі та рослин. Якщо обробляли, то коли, і вказали назву засобів", — каже Федуняк.

Після цього, пояснює заступник комісії, власник пасіки зможе надати ветлікарю зразки мертвих бджіл та провести дослідження у лабораторії.

За словами Олега Федуняка, встановити точну кількість комах, які отруїлися, неможливо.

"Немає такого, щоб загинула уся бджолосім'я, вони так не гинуть. Ми приблизно вирахували, є формула по бджолосім'ях: в одного пасічника приблизно 10 % бджіл загинуло, в іншого — ще менше. Не дуже багато, але все одно вважається, що це масова загибель, бо там велика кількість пасік. Проте частина пасічників до нас не звернулася", — говорить Олег Федуняк.

Влада Тисменицької громади просить повідомляти про факти масового отруєння бджіл.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області оголошено штормове попередження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme