22:16, 07 Травня 2021

Волинські ветерани АТО/ООС візьмуть участь у національних змаганнях «Звитяга Нескорених»

14 ветеранів АТО/ООС з Волинської області візьмуть участь у національних змаганнях, що відбудуться 15-16 травня у Києві в рамках фестивалю «Звитяга Нескорених». До слова, фестиваль також є етапом національного відбору учасників збірної команди України на міжнародних змаганнях «Ігри Воїнів» («Warrior Games Team Ukraine»).

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської ОДА.

Це стало відомо 7 травня за результатами зустрічі заступниці начальника управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Тетяни Грицук з волинськими ветеранами-учасниками національного відбору кандидатів до збірної команди України, де обговорювалися питання щодо підготовки та участі у змаганнях.

Варто зауважити, що у відборі візьмуть участь 14 ветеранів з Волинської області. Зокрема, це: Солоха Павло Вікторович, Оксентюк Богдан Миколайович, Ришневський Михайло Вікторович, Степасюк Андрій Святославович, Ковальський Павло Олександрович, Сітовський Богдан Юрійович, Москвич Майя Юріївна, Уніфонтович Руслан Вікторович, Оксентюк В’ячеслав Миколайович, Ушарук Богдан Миколайович, Нерода Володимир Валентинович, Дмитришин Віталій Ярославович, Форманюк Анатолій Вікторович, Рубан Володимир Вікторович.

Так, за кошти обласного бюджету буде забезпечено трансфер для учасників змагань від Волинської області, які братимуть участь у змаганнях.

Довідково: «Warrior Games (Ігри Воїнів)» – проходитимуть з 12 по 22 вересня 2021 року в місті Орландо штату Флорида Сполучених Штатів Америки, де вперше виступлять 40 українських ветеранів. Уже восьмий рік адаптивні змагання проходять для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

До програми ігор входить 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг і волейбол сидячи.

В «Іграх Воїнів» візьмуть участь команди з восьми країн світу – США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Потрапити до збірної України та виступити на «Warrior Games 2021» матимуть можливість ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Служби безпеки, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

До складу української команди увійдуть представники Національної збірної України Ігор Нескорених, а також ветерани та ветеранки, які пройдуть національний відбір.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: