Зарплати зростатимуть: директор рекрутингової компанії дав прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати зростатимуть: директор рекрутингової компанії дав прогноз

Особисті фінанси
1745
Директор рекрутингової компанії Віталій Михайлов в ефірі програми «Сьогодні Ранок» на телеканалі «Україна 24» пояснив, чому в Україні зростає середня зарплата.
«Я промоніторив сайти пошуку роботи, зараз 77 тисяч вакансій. Для порівняння: рік тому під час пандемії коронавірусу було 20 тисяч вакансій. Середня зарплата в Україні, зокрема в Києві, зросла. За минулий рік офіційна зарплата зросла на 10%. Безробіття зросло, скоротили 600 тис. людей, але зарплата зросла», — зазначив експерт.
Він пояснив, чому середня зарплата зросла.
«По-перше, через інфляцію. Життя стало дорожчим — і зарплати зросли. По-друге, зараз ситуація змінилася, якщо минулого року був ринок того, хто шукає роботу, то нинішній рік — це вже ринок роботодавця. І ми повернулися до допандемійної ситуації, коли не роботодавець обирав людину на роботу, а той, хто шукає роботу, вибирає, в якій компанії працювати. Відповідно, ось вам і зростання зарплати. Зарплати зростатимуть й далі, попри безробіття, не вистачає робочих рук як некваліфікованих, так і кваліфікованих», — заявив Михайлов.

Довідка Finance.ua:

  • Аналітики кадрового порталу grc.ua провели дослідження середніх заробітних плат у п’яти найбільших містах України.
  • За даними Держстату, середня заробітна плата штатного працівника в Україні у березні 2021 року склала 13 612 гривень. Це на 1 063 гривні більше в порівнянні з лютим.
  • При цьому за даними одного з сайтів пошуку роботи, в березні 2021 року на території України більшість роботодавців пропонували заробітну плату в розмірі 11 000−15 000 грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас