Карпати очима Дмитра Комарова: як JS провів незабутній вікенд із головним мандрівником країни
Напередодні виходу спецроєкту «Мандруй Україною з Дмитром Комаровим», що відкриє для нас безліч казкових місць.


З нагоди 30-річчя незалежності України 9 травня о 10:50 на каналі 1+1 відбудеться прем’єра спецпроєкту «Мандруй Україною з Дмитром Комаровим». Уперше телемандрівник вирушить досліджувати рідну країну й покаже її найнезвичніші місця, активний відпочинок та екстрим. Напередодні старту шоу редакція JS вирушила з ведучим у Карпати, де побачила знайомі місця з іншого боку. Ділимося враженнями. 

Локації

Отже, спочатку ми відвідали полонину Псарівка. Дивне з точки зору метеорології місце, адже погода там змінювалася кожні 20 хвилин – від завірюхи до яскравого сонця та проливного дощу. Але унікальне з точки зору краєвидів, зокрема на Говерлу. Той випадок, коли тобі хочеться чи не щохвилини викладати сторіс, але краще цього не робити і просто насолоджуватися моментами, які назавжди залишаться в голові.

Дістатися туди – місія майже нездійсненна, якщо у вас немає спеціальної всюдихідної автівки. Але воно того варте. Дивовижне місце, де ви відчуєте увесь гуцульський колорит і отримаєте естетичну насолоду.

А ще гастрономічну, адже саме там розташована сироварня, продукція якої полонить серце кожного сиромана. Дуже смачно, дуже. Але про таке не розповідають – таке смакують.

Окреме враження – це Карпати з висоти пташиного польоту. І усе це завдяки видатному пілоту з 40-річним стажем Ігорю Табанюку, який показав нам улюблені гори з іншого ракурсу. Дивовижний досвід та передозування емоціями. Спробували самі й радимо вам.

Між іншим у Верховині ми потрапили у справжній медовий рай – пасіку, власники якої не лише виробляють найсмачніший мед і навіть медовий віски, а й влаштовують бджолину терапію.

На собі не випробували, але із цікавістю спостерігали за тим, як відчайдушний Комаров дозволив бджолам себе оздоровити. Видовище екстремальне, але вражаюче водночас.

Серед нового, хайпового – інста-будиночки, які просто створені для ідеальних карпатських фото. До речі, наразі ця тема набирає неабиякої популярності у цих мальовничих місцях.

А серед старого, легендарного – чарівний дідусь, який з 1953 року робить мінеральну воду, якою можна втамувати спрагу після виснажливої прогулянки.

Їжа

Якщо ви хоча б раз були у Карпатах, то зрозумієте, що схуднути там неможливо. Усе безмежно смачне та вкрай калорійне. Але ми ні в чому собі не відмовляли: ласували вищезгаданими органічними сирами, баношем з бринзою, медом та іншими місцевими стравами.

Були й досить незвичні частування, наприклад, борщ із білого (!) буряку та запечена форель, яку, як нам сказали, годували виключно сиром, що надало рибі незвичного присмаку.

Екотуризм

Упродовж усього туру Діма Комаров не лише показував нам найкрутіші місця, але й акцентував увагу на тому, що цей регіон має фантастичний потенціал як екокурорт. На жаль, наразі тут є чимало проблем, що заважають реалізувати його по максимуму.

Зокрема, відсутні місця та технології для утилізації сміття. Між іншим головною проблемою Карпат є нелегальна вирубка лісів, з якою необхідно боротися, аби зберегти унікальні природні ресурси і дати можливість місцевим жителям розвивати туризм на високому міжнародному рівні.

Дякуємо Дімі за незабутній досвіт та цікаві історії й чекаємо на прем’єру шоу, аби додати ще декілька українських локацій у свій тревел-список.

Фото: Вероніка Монакова

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: