fbpx
Сьогодні
10:34 08 Тра 2021

Блінкен про можливе нове вторгнення РФ: Якщо Росія вчинить якісь дії - це не мине без наслідків

Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив, що Штати дали Москві зрозуміти, що вони уважно стежать за перебігом подій у конфлікті між Росією та Україною.

Про це він зазначив у інтерв'ю Радіо Свобода.

"Найголовніше, що можна зробити і що ми робимо – це впевнитися, що цього не станеться, що Росія не ухвалить це дуже невдале рішення: чинити акт агресії чи іншу необдуману дію щодо України. Саме тому ми висловилися дуже чітко, коли побачили цю концентрацію сил", – відповів Блінкен на питання про те, що готові зробити США у разі нового вторгнення російських військ на територію України.

Блінкен зазначив, що наразі США тісно співпрацюють з усіма головними партнерами у світі, серед яких НАТО і ЄС.

"Це питання (можлива агресія Росії, – ред.) перебуває у фокусі нас усіх. Ми дали Москві чітко зрозуміти, що ми стежимо за ситуацією дуже уважно. Якщо Росія вчинить якісь дії – це не мине без наслідків", – наголосив Блінкен.

Він також зауважив, що США продовжують співпрацювати з українськими партнерами, "аби впевнитися, що вони мають усе необхідне для того, щоб захистити Україну, її території і її народ".

Нагадаємо, що 6 травня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: