Як перепланувати квартиру в «квартиру-студію» — пояснення КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перепланувати квартиру в «квартиру-студію» — пояснення КМДА

Нерухомість
1692
Щоб жити у сучасному, стильному та функціональному помешканні, не обов’язково купувати квартиру з великим метражем в елітному будинку. «Дизайнерське» житло доступне навіть власникам малогабаритних квартир.
Про це пише заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.
«За чинним законодавством для більшості робіт, пов’язаних з перебудовою квартири, не потрібен попередній дозвіл. Щоб узаконити їх, потрібно лише зазначити зміни у технічному паспорті нерухомості та отримати довідку з БТІ. Головне — не зачіпати несучі конструкції», — пише Тацій.
Зміни несучих конструкцій, об’єднання балкона з кімнатою, перенесення санвузла та інші втручання в інженерні конструкції потребують обов’язкового погодження з Державною архітектурно-будівельною інспекцією.
Особливих умов також потребує перепланування квартири в студію за наявності газової плити, адже для цього також необхідно забезпечити обов’язкову гравітаційну (самоплинну) вентиляцію.
Що для цього потрібно:
  • розробити та подати проект перепланування і декларацію про початок робіт, згодом виготовити новий технічний паспорт та повідомити про готовність об’єкта, потім — внести інформацію до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

«Пам’ятайте, що зміни несучих стін чи інженерних систем без дозволу можуть обернутися проблемами у майбутньому. Від неможливості проводити будь-які операції з такою нерухомістю до примусового відновлення початкового стану приміщення», — наголошує він.
Також втручання в несучі конструкції може призвести до втрати тепла, підвищення вологості й появи цвілі, а іноді навіть до руйнування та обвалу будинку! Плануючи перетворити своє житло на стильну квартиру-студію дотримуйтеся вимог законодавства та технічних норм.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас