Реклама

В Україні зареєстрували два нові сорти ожини

Коментарі

0

Два сорти ожини селекції Університету штату Арканзас, що в США, внесли до Державного реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ТОВ «ФруТек».

«В Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні, зареєстрували два нові сорти ожини „Натчез“ та „Уошіта“», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, будь-який вітчизняний розсадник може отримати ліцензію на вирощування та продаж садивного матеріалу вказаних сортів.

«В Україну вже завезено базовий матеріал, що є невід'ємною складовою професійного вирощування саджанців. Протягом сезону вітчизняними розсадниками буде вирощено сертифікований матеріал, який виробники ягід вже восени зможуть використати для закладання високопродуктивних плантацій», — додали у компанії.

Крім того, наявність сортів у реєстрі та сертифікація саджанців дозволить виробникам скористатися державною програмою компенсації вартості садивного матеріалу.

Нагадаємо, «Уманська фруктова компанія» встановлює протиградові сітки у черешневому саду.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама