fbpx
Сьогодні
16:55 08 Тра 2021

Активісти запустили фандрейзингову кампанію, щоб дослідити якість води у селах України

Екоактивісти "Екодії" запустили фандрейзингову кампанію по збору 50 тисяч грн для того, щоб проаналізувати якість води у 10 селах України.

Про це йдеться на сайті кампанії.

Офіційна статистика, свідчить, що 99% забруднення води в Україні продукують житловий сектор, промисловість та енергетика, і лише 0,5% — сільське господарство. Водночас у ЄС рахують, що більше половини забруднення вод походить від агросектору.

Така різниця у даних виникає за відсутності в Україні системного моніторингу за впливом на воду у сільській місцевості. Саме там протікають десятки тисяч річок, які впадають у головні ріки країни і далі у моря.

"Екодія планує провести громадський аналіз якості води у щонайменше 10 громадах, де бракує даних про забруднення води. Так ми зможемо сформувати інтерактивну мапу забруднення місцевих вод, що впадають у головні водні артерії та напувають країну. Під час Експедиції ми передамо частину обладнання місцевим ініціативним групам та навчимо їх надалі проводити самостійні дослідження води", – йдеться у повідомленні.

Підтримати проєкт можна за посиланням.

😓😓 «Пити воду з цього колодязя небезпечно», – такого висновку дійшла наша експертка Анна Даниляк після аналізу води у…

Posted by Екодія on Thursday, April 29, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: