Політика

Глави МЗС України та Німеччини обмінялись листами до Дня пам’яті і примирення 

Глави МЗС України та Німеччини обмінялись листами до Дня пам’яті і примирення 

REUTERS

У День пам’яті і примирення 8 травня міністри закордонних справ України та Німеччини Дмитро Кулеба та Хайко Маас обмінялись листами, що вкотре засвідчують відданість миру у Європі і всьому світі.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

“Той випадок, коли дипломатичне листування з рутини перетворюється на особливо довірливу комунікацію між державами. Ми з колегою і другом Гайко Маасом обмінялися такими листами з нагоди 8 травня. Україну та Німеччину об’єднують пам’ять, примирення і спільне європейське майбутнє”, – зазначив Дмитро Кулеба.

У власному зверненні Кулеба подякував Маасу за підтримку України та його особисті зусилля для припинення війни, яку Росія розв’язала проти України, та за підтримку євроатлантичних реформ.

Натомість очільник МЗС Німеччини зазначає, що те що після війни люди з України й інших країн, які постраждали від націонал-соціалізму, простягнули Берліну руку примирення, сповнює її великою вдячністю.

Міністр також оприлюднив фото дипломатичного листування з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом з нагоди 8 травня.

Нагадаємо, що 8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення.

Раніше Петро і Марина Порошенки закликали вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни.

Крім того, кінооглядач Прямого пропонує підбірку фільмів до Дня пам’яті та примирення.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.