В Єрусалимі – масові зіткнення мусульман з поліцією

Поділитися:

Понад 200 людей постраждали в Єрусалимі на Храмовій горі в ході масових заворушень. Відомо, що розпочавшись 7 травня, сутички тривали і вночі.

Мусульмани, які перебували на Храмовій горі, закидали поліцейських камінням, пляшками і металевими прутами. У відповідь поліція застосувала засоби для розгону демонстрацій.

В результаті поліція перекрила доступ мусульман на Храмову гору, а також відключила трансляцію того, що відбувається в мечеті Аль-Акса.

Слід зазначити, що в ході зіткнень постраждали не менше 205 мусульман, 88 з них знадобилася госпіталізація. Поліція Ізраїлю повідомила, що поранення отримали 17 поліцейських, деякі з них були госпіталізовані.

Голова палестинської адміністрації Махмуд Аббас (Абу Мазен) поклав відповідальність за події на Храмовій горі і Східному Єрусалимі на ізраїльську владу.

Крім того, терористичні організації ХАМАС і “Ісламський джихад” після зіткнень пригрозили відновити ракетні обстріли ізраїльської території.

Нагадаємо, що в суботу, 1 травня, в Єрусалимі відбудеться священна церемонія сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього. Традиційно, Благодатний вогонь вважається символом Воскресіння Христового.

Раніше повідомлялося, що в Україні з початку карантину правоохоронці склали понад 200 тисяч адміністративних постанов за недотримання маскового режиму в встановлених місцях. Зокрема, 11 тисяч штрафів виписали порушникам тільки за останній тиждень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу