fbpx
Сьогодні
17:52 08 Тра 2021

Проти екоциду: у Франції за шкоду природі запровадили тюремне ув’язнення

Фото: Getty Images

Нещодавно у Франції схвалили пакет законів на захист клімату. Відтепер у Кримінальному кодексі Франції є новий вид злочину — екоцид.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Екоцид — це усвідомлена шкода флорі, фауні чи загалом навколишньому середовищу у великих маштабах. За такі дії передбачається штраф до €4,5 мільйона і до 10 років в'язниці.

Крім того, у рамках пакету законів прийняли ще спеціальну грошову субсидію на покупку електровелосипедів — держава повертатиме частину коштів.

Також у Франції пропонують заборонити місцеві авіарейси на короткі дистанції. Як тільки документ набере чинності, авіакомпанії не зможуть здійснювати рейси між французькими містами, якщо від одного з них до іншого можна дістатися потягом швидше, ніж за дві з половиною години.

Авіакомпанії у Франції розкритикували законопроєкт, оскільки він лише погіршить кризу галузі через пандемію COVID-19. Не будуть доступними багато рейсів, наприклад з Парижу не можна буде літати до Ліону чи Бордо.

Натомість аби відновити кількість авіарейсів до стану 2019 року піде багато часу — за попередніми розрахунками це стане не раніше за 2024 рік.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: