Події

Понад 250 одиниць військової техніки: на Донбасі фіксують грубі порушення з боку терористів щодо відведення озброєння

Понад 250 одиниць військової техніки: на Донбасі фіксують грубі порушення з боку терористів щодо відведення озброєння

Фото: Головне управління Розвідки

Збройні формування РФ на Донбасі розміщують озброєння та військову техніку з порушенням лінії відведення та перешкоджають роботі СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє пресцентр ОС.

У штабі зазначили, що українська сторона СЦКК у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомила про озброєння та військову техніку збройних формувань РФ за межами виділених місць зберігання на Донбасі. Так, 213 одиниць озброєння та військової техніки знаходиться на полігонах поблизу населених пунктів Мусінськ, Мирне та Бугаївка. Ще 45 одиниць – на полігоні поблизу населеного пункту Покровка.

Крім того, терористи продовжують перешкоджати роботі міжнародних спостерігачів.

“Набуло систематичного характеру перешкоджання з боку російських найманців роботі патрулів СММ ОБСЄ. Метою таких дій є затримка та не допущення патрулів до місць або об’єктів, на яких готуються або здійснюються різноманітні порушення та провокації. На блокпосту біля Старомихайлівки найманці РФ заборонили проїзд патрулю Місії”, – йдеться в повідомленні.

Також фіксуються випадки застосовувати засоби РЕБ для перешкоджання роботі БПЛА Місії.

Зокрема, випадки глушіння літальних апаратів СММ, під час виконання запланованих польотів, були зафіксовані поблизу населених пунктів Петрівське, Ясне, Новолуганське, Кодема та Петрівського району м. Донецьк.

Нагадаємо, бійці ООС на Донбасі збили два російські безпілотники, які терористи переобладнали для розвідки та дистанційного мінування.

Крім того, 6 квітня в зоні ООС загинув військовослужбовець Сергій Коробцов та боєць 93-ї бригади “Холодний Яр” Дмитро Товчигречка.

Раніше повідомлялось, що, 5 травня, СММ ОБСЄ зафіксувала 636 порушень “режиму тиші”. Зокрема, в Донецькій області зафіксовано 618 порушень.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.