Зеленський та президент Латвії підписали декларацію про європейську перспективу України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів відеоконференцію з латвійським колегою Егілсом Левітсом. Це відбулося під час робочої поїздки глави держави до Луганської області.
пресслужба Офісу президента

Президент Володимир Зеленський провів відеоконференцію з латвійським колегою Егілсом Левітсом. Це відбулося під час робочої поїздки глави держави до Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Лідери обговорили кроки, які здійснюють уряди двох держав задля подолання наслідків пандемії COVID-19. Співрозмовники також обмінялися інформацією щодо перебігу імунізації та погодилися з важливістю забезпечення доступу до вакцини проти коронавірусу для країн – партнерів ЄС.

Глави держав також обговорили загострення ситуації у тимчасово окупованому Криму та наголосили на важливості започаткування Кримської платформи як механізму для деокупації Криму та захисту прав людей, які проживають на півострові.

Висновок аудитора: як США змінюють двосторонні відносини з УкраїноюВперше з часу обрання президентом Джо Байдена Україну із офіційним візитом відвідають новий держсекретар та його заступниця. Яких змін очікувати в американо-українських відносинах ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Лідери держав наголосили на важливості відновлення динаміки торговельно-економічної співпраці для виходу на докризові показники.

«За результатами розмови була підписана спільна декларація про європейську перспективу України, у якій лідери двох держав вітають значний прогрес, досягнутий у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підтримують необхідність її оновлення», – сказано у повідомленні.

Латвія пообіцяла підтримку Україні, коли вона подаватиме заявку на членство в ЄС у майбутньому.

Нагадаємо, Зеленський 3 травня підписав спільну декларацію з чотирма державами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: