UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Реформу вугільної промисловості в Україні завершать не раніше 2030 року

В Україні планують до 2030 року завершити реформу вугільної промисловості, в ході якої частину державних шахт буде передано компанії "Центренерго" і приватизовано разом із нею
 

Журналіст відділу новин

Про це у програмі "Официальный разговор" на телеканалі "Дом" повідомив заступник міністра енергетики України з питань євроінтеграції Ярослав Демченков, інформує Depo.ua.

Він зазначив, що зараз на підконтрольній уряду території розташовані 33 державні шахти. Частина з них буде передана компанії "Центренерго" і приватизована разом із нею. Мова йде про 5-6 шахт. Інша частина шахт буде приватизована.

"Це ті, у яких є перспективні пласти вугілля, і ще кілька десятиліть там можна видобувати вугілля. Ми намагатимемося знайти для них інвестора", – уточнив Демченков.

Шахти, в які інвестор точно не прийде, будуть передані уряду.

"Ми готуватимемо ці шахти до ліквідації, ми будемо спільно думати, яким чином залучати кошти. Окрім інвестицій, у нас є міжнародно-технічна допомога. У минулому році ми підписали з Німеччиною договір про енергетичне партнерство, який передбачає, що Німеччина допомагатиме Україні в здійсненні справедливої трансформації вугільної галузі", – зазначив заступник міністра.

За його словами, пілотні проекти з трансформації реалізують у Волинській, Львівській, Луганській та Донецькій областях, оскільки в цих регіонах основна концентрація державних вугільних шахт.

Нагадаємо, станом на 21 квітня, за даними профспілки працівників вугільної промисловості України, гірникам заборгували понад 1,5 мільярда гривень грн, зокрема з початку року 1,046 мільярда.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme