Євросоюз вніс заставу за голову партії Саакашвілі

Читать на русском
Лідер опозиційної партії Ніка Мелія перебуває під арештом з 23 лютого у справі про заворушення на мітингу в червні 2019 року.
News Tbilisi

Європейський фонд за демократію вніс заставу в розмірі 40 тисяч ларі (понад $11,5 тис.) за голову грузинської партії Єдиний національний рух, заснованої Михайлом Саакашвілі, Ніку Мелію.

Про це в суботу, 8 травня повідомляє представництво ЄС в Грузії.

«Сьогодні були виплачені 40 тис. ларі для звільнення пана Ніки Мелії з попереднього ув'язнення... Ми сердечно дякуємо двом незалежним організаціям, які погодилися підтримати цей процес: Європейський фонд за демократію, який виділив гроші, і Асоціацію молодих юристів Грузії, яка передала зазначені гроші владі», - йдеться у заяві.

Зазначимо, що Мелія знаходиться у в'язниці з 23 лютого через несплату застави у справі про заворушення на мітингу в червні 2019 року. Його звільнення є одною з умов угоди, підписаної 19 квітня між правлячою партією Грузинська мрія - Демократична Грузія і представниками опозиції.

Нагадаємо, що 31 жовтня минулого року в Грузії відбулися чергові парламентські вибори. Опозиція заявила про «тотальну фальсифікацію» підсумків голосування і анонсувала постійні акції протесту доти, поки в країні не будуть призначені дострокові вибори.

Раніше ми повідомляли, що профільний міністр відреагував на слова Саакашвілі про винних у корупції в будівельній галузі.

Також нагадаємо, що Грузія повернула свого посла до України. Теймураз Шарашенідзе прибув до Києва після того, як близько року тому його відкликав Тбілісі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: