fbpx
Сьогодні
22:56 08 Тра 2021

У ПАРЄ заявили, що декларації про європерспективу дозволять Україні заручитися підтримкою більшості держав ЄС

Євросоюз послідовно підтримує інтеграцію України в ЄС, яскравим свідченням чого є підписана сьогодні третя декларація, в якій держави Балтії підтверджують свою незмінну підтримку чіткого курсу України на приєднання до ЄС.

Про це заявив віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи, представник української делегації в ПАРЄ народний депутат Олександр Мережко.

"На мою думку, такі декларації є таким політичним інструментом, якій дозволить поступово заручитися підтримкою більшості держав-членів Європейського Союзу. Причому чим більше держав-членів ЄС підпишуть таку декларацію, тим більше шансів, що інші держави-члени також підтримають цю ініціативу і допомагатимуть Україні на шляху до членства в ЄС", – зазначив Мережко.

Він також додав, що у згаданій Декларації наголошується на тому, що сторони вітають досягнення України в процесі імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС, а також передбачають необхідність оновлення цієї Угоди.

"Інтеграція України в ЄС і НАТО є єдиним реальним шляхом, який дозволить забезпечити добробут і безпеку України в міжнародних відносинах", – додав Мережко.

Нагадаємо, що Україна та Латвія підписали спільну Декларацію про європейську перспективу.

Раніше Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України.

Нагадаємо, що 8 травня президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Луганської області.

Під час робочої поїздки він відвідав Меморіальний комплекс "Україна – визволителям" у смт Мілове, де у братській могилі поховано 2814 воїнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: