Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Офіс генпрокурора оскаржив домашній арешт Медведчука — наполягає на взятті депутата під варту

Офіс генерального прокурора (ОГП) подав скаргу на запобіжний захід депутату від «Опозиційної платформи — За життя» Віктору Медведчуку. Те ж саме вирішили зробити й адвокати політика. Суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомив народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін, а також пресслужба ОГП нам у коментарі.

Так, прокуратура продовжує наполягати на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 300 мільйонів гривень.

Натомість Ренат Кузьмін заявив, що рішення Печерського суду вважає незаконним. Каже, що впевнений, що його скасують вже найближчим часом. Аргументувати свою позицію Кузьмін обіцяє на своїй сторінці у соцмережі згодом.

Про намір подавати апеляцію ще 14 травня заявляла генпрокурорка Ірина Венедіктова. Тоді вона наголосила, що прокурори впевнені у необхідності того запобіжного заходу, про який вони просять суд.

Що сталося з Медведчуком?

19 лютого Рада нацбезпеки і оборони України  запровадила  санкції проти Медведчука та його соратника Козака. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму. Перед тим санкції запровадили лише проти Козака, зокрема обмеження стосувалися компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала Медведчуку й Козаку підозри у держзраді та порушенні законів та звичаїв війни. 13 травня Медведчука  відправили  під цілодобовий домашній арешт, а Козак нібито перебуває на лікуванні у Білорусі.

Сам же Медведчук вважає справу проти нього « політичними репресіями й незаконними кримінальними переслідуваннями ». Але, за його словами, переховуватися від слідства не планує.