13:38 18.05.2021

У ДФС повідомили про викриття угруповання виготовлювачів контрафактних ПММ за результатами обшуків у будинку, де мешкає Кличко

3 хв читати
У ДФС повідомили про викриття угруповання виготовлювачів контрафактних ПММ за результатами обшуків у будинку, де мешкає Кличко

Обшуки в будівлі на вул. Богдана Хмельницького в центрі Києва здійснювалися в рамках кримінального провадження за фактами незаконного постачання та реалізації паливно-мастильних матеріалів (ПММ), у результаті викрито групу зловмисників, повідомляється на сторінці Державної фіскальної служби України (ДФС) у Facebook.

"Співробітники ДФС викрили групу осіб у виготовленні контрафактних ПММ на суму понад 100 млн грн. Під час обшуків, які проводилися у рамках кримінального провадження, за фактами незаконного постачання та реалізації нафтопродуктів, що відбувалися в тому числі і на вул. Хмельницького в м. Києві, співробітники ГУ ДФС України та ГУ СБУ в Києві і Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури Києва задокументували і припинили протиправну діяльність групи осіб, пов'язану з незаконним переміщенням на митну територію України та подальшою реалізацією товарів паливно-мастильної групи з порушенням законодавства та ухиленням від сплати митних зборів та інших обов'язкових платежів", - йдеться в повідомленні.

За даними ДФС, на адресу низки суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності з Білорусі та РФ надходили вантажі із вмістом метилового спирту понад 51% від загального об'єму. Для ухилення від сплати акцизного податку на метиловий спирт і розчинники зазначалися недостовірні дані про хімічний склад товару, його реалізовували підприємствам з ознаками ризиковості.

"Фактично імпортований товар переміщувався на територію України для подальшого перероблення та підпільного виготовлення на нелегальних міні-НПЗ у паливно-мастильні матеріали та реалізовувався за готівкові кошти без оформлення бухгалтерських документів", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків на території Київської, Чернігівської та Луганської областей вилучено тіньову документацію, печатки близько 300 фіктивних підприємств, обладнання для нелегального виготовлення ПММ, метиловий спирт і хімдобавки, а також виготовлені з них ПММ обсягом понад 1000 тонн.

У свою чергу в СБУ уточнюють, що під час обшуку в одному лише будинку, де також мешкає мер Києва Віталій Кличко, було виявлено і вилучено документацію і печатки 68 юридичних осіб, фінансово-господарську документацію задіяних у протиправній схемі СПД, ноутбуки, електронну техніку і необліковані кошти.

За даними спецслужби, триває досудове слідство за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, що призвело до ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах).

Як повідомлялося, у вівторок уранці Кличко повідомив журналістам, що до дверей його квартири в багатоквартирному будинку на вул. Хмельницького в центрі Києва приходили правоохоронці. За його словами, камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці перебували в під'їзді його будинку безпосередньо біля дверей його квартири. Сам мер у цей час був на тренуванні.

Після повернення з тренування він зустрівся з правоохоронцями, які повідомили йому, що приходили до жителів іншої квартири, яка розташована нижче. "На моє питання: "Що відбувається?", вони відповіли, що прийшли нібито у квартиру двома поверхами нижче моєї. Начебто ця квартира здається, і в них питання до орендарів. Але... Камера, встановлена на моєму поверсі, зафіксувала, що ці люди піднімалися на мій поверх, дзвонили і стукали у двері моєї квартири. Помилка? Я не думаю", - написав Кличко пізніше в соцмережі Telegram, відзначивши тривалий "безпрецедентний тиск на міську владу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА