Світ може зіткнутись з дефіцитом апельсинів та кави через відсутність опадів в Бразилії

Світ може зіткнутись з дефіцитом апельсинів та кави через відсутність опадів в Бразилії

Врожайність апельсинів у країні скоротилася на 31% у порівнянні з попереднім сезоном, найбільше за 33 роки

Світ може зіткнутись з дефіцитом апельсинів та кави через відсутність опадів в Бразилії
фото www.flickr.com/photos/dallisbroscoffee/4707492591

У Бразилії, найбільшому у світі експортері кави, цукру та апельсинового соку, завершився сезон дощів, який пройшов практично без опадів.

Як повідомляє Bloomberg, посуха настільки сильна, що фермери побоюються, що запасів води не вистачить для збереження врожаю протягом наступних кількох місяців, який вражається в країні сухим сезоном.

Перспектива нестачі води для апельсинових дерев та кавових рослин настає в той час, коли контракти каву та цукор-сирець на біржі ICE Futures у Нью-Йорку вже досягли максимуму за чотири роки. Вищі витрати на їжу можуть посилити голод у світі.  

Агентство зазначає, що нинішня врожайність апельсинів у Бразилії скоротилася на 31% у порівнянні з попереднім сезоном, найбільше за 33 роки. Виробництво кави сорту арабіка, найвищого класу, що використовується такими мережами, як Starbucks, також різко скоротилось.

Зі січня по квітень у багатьох районах Сан-Паулу та Мінас-Жераїса кількість опадів була катастрофічно низькою. Це період, коли ґрунт запасає воду, щоб справлятися із посушливим періодом.

Хоча для цієї пори року в Бразилії характерний сухий період, він, як очікується, триватиме довше, ніж зазвичай, що додає занепокоєння. Чергові дощі повернуться в регіон в період з жовтня по листопад, а не з вересня, заявив Селсо Олівейра, метеоролог Somar Meteorologia.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло