Lamborghini витратить $1,8 млрд на електрифікацію своїх суперкарів

Lamborghini витратить $1,8 млрд на електрифікацію своїх суперкарів

До 2024 року автовиробник пропонуватиме гібридні версії кожної моделі у своїй лінійці, повністю електричний автомобіль буде випущений в другій половині десятиліття

Lamborghini витратить $1,8 млрд на електрифікацію своїх суперкарів
фото www.flickr.com/photos/136435491@N07/49748157521

Італійський бренд Lamborghini автоконцерну Volkswagen AG оголосив у вівторок, що до 2024 року він буде пропонувати гібридні версії кожної моделі у своїй лінійці – від кросовера Urus до 6,5-літрового Aventador. Lamborghini також випустить свій перший повністю електричний автомобіль в другій половині десятиліття, сказав гендиректор автовиробника Стефан Вінкельманн.

Як повідомляє Bloomebrg, бренд витратить 1,5 млрд євро ($1,8 млрд) на розробку нового парку автомобілів, який, починаючи з 2025 року, скоротить удвічі викиди по всій лінійці продуктів. Ці витрати стануть найбільшою інвестицією Lamborghini за всю історію.

«Зниження викидів CO₂ представляє інтерес для великих виробників автомобільної промисловості, але для виробника суперкарів, такого як Lamborghini, це є ще більш важким і навіть більш значущим, – сказав Вінкельманн. – Необхідно скоротити викиди, але, з іншого боку, поза всяких сумнівів залишатися орієнтованим на продуктивність виробником суперспортивних автомобілів. Для нас це великий виклик».

Вінкельманн розкрив, що повністю електрична модель, ймовірно, матиме чотири сидіння і двоє дверей, хоча конфігурація автомобіля ще не визначена.

Нагадаємо: VW Group, найбільший автовиробник Європи, розглядав можливість продажу або лістингу бренду Lamborghini, але обговорення не отримали підтримки з боку ключових зацікавлених сторін. Тепер мета полягає в тому, щоб сформувати стратегію для Lamborghini, яка узгоджується з просуванням VW в області електромобілів і програмного забезпечення, які можуть кинути виклик Tesla.

В І кварталі Lamborghini поставив рекордну кількість автомобілів – майже на 25% більше, ніж рік тому. Виручка виросла на 5,4% до 509 млн євро.

Як повідомляється, перехід VW також може поширитися на його французький бренд Bugatti, який може бути об'єднаний в спільне підприємство з хорватським виробником електричних суперкарів Rimac.

Італійський бренд спортивних автомобілів Ferrari анонсував випуск свого повністю електричного автомобіля у 2025 році.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло