Загроза військової операції Росії проти України залишається – Кулеба

Загроза військової операції Росії проти України залишається – Кулеба

Міністр наголосив, що «десятки тисяч російських солдатів все ще знаходяться уздовж українського кордону, в окупованому Криму, і їхня зброя також»

Загроза військової операції Росії проти України залишається – Кулеба
Дмитро Кулеба
Фото: Ковальчук Віктор/УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що загроза військової операції Росії проти України залишається.

«Загроза залишається. Я хочу, щоб всі розуміли. За нашими даними, ніякого істотного відведення військ не відбувається, і ми повинні бути готовими до будь-якого сценарію. Тим більше, що ті навчання «Захід», які здійснює Росія, там відпрацьовується дуже багато саме наступальних елементів, це не оборонні вчення. це вчення про те, як захоплювати міста, аеродроми, як здійснювати наступальну операцію», – цитує слова Кулеби Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що всі сили РФ залишаються уздовж кордону.

«Відведення, яке там сталося, є дуже символічним, і насправді десятки тисяч російських солдатів все ще знаходяться уздовж українського кордону, в окупованому Криму, і їхня зброя також», – наголосив міністр.

Кулеба зазначив, що, за його оцінкою, то, що зараз відбувається, є пробою ґрунту з готовністю перейти до здійснення військової операції.

«Те нагнітання, яке здійснювалося Росією протягом тижнів, не тільки перекидаючи війська, що можна робити завжди тихо і приховано, але і нагнітаючи цю військову істерію і заклики розібратися, поставити на місце України, і навіть там говорили знищити Україну – це все те, що в класичних військових правилах передує збройному конфлікту. тобто йшла підготовка свого населення, міжнародної думки до неминучості війни, і ніхто не може гарантувати, що завтра знову тумблер не буде включено і знову все це не почнеться», – пояснив Кулеба.

Нагадаємо: 11 червня Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні в розмірі $150 млн, який включатиме в себе контрартилерійський радар, обладнання радіоелектронної боротьби і технології боротьби з дронами.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло