активізм

Оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2021

12.06.2021

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У Колумбійському університеті оголосили цьогорічних лауреатів Пулітцерівської премії. Як повідомляє офіційний сайт, нагороди вручили у 21 номінації.

Зокрема відзначили журналістські матеріали про пандемію коронавірусу та вбивство Джорджа Флойда. Переможці отримали по 15 тисяч доларів.

Художня проза

The Night Whatchman Луїзи Ердріх – бестселер New York Times, переможець багатьох премій, зокрема від Amazon і Washington Post. Роман про супротив громади ліквідації американських резервацій у 1950-их.

Драматургія

The Hot Wing King Каторі Голл – твір про чорну маскулінність через досвід гей пари.

 

Pulitzer Prize 2021: Author Louise Erdrich, playwright Katori Hall among winners of the coveted award

Історія

Franchise: The Golden Arches in Black America Марсії Шатлен – розповідь про індустрію фастфуду в афроамериканських громадах, де “боротьба за громадянські права перепліталася з долею підприємств”

Біографія

The Dead Are Arising: The Life of Malcolm X Леса Пейна та Тамари Пейн – історія громадянського активіста, ісламського проповідника, борця за права афроамериканців у 50-хх та 60-хх роках Малкольма Ікса.

Поезія

Postcolonial Love Poem Наталі Діаз – збірка віршів про кохання в часи криз та політичних заворушень.

 

Авторки Каторі Голл, Луїза Ердріх та Наталі Діаз

Нонфікшн

Wilmington’s Lie: The Murderous Coup of 1898 and the Rise of White Supremacy Девіда Цукіно – історія про повалення уряду Північної Кароліни у 1898, що представляв інтереси афроамериканської спільноти.

 

Ознайомитись з повним переліком переможців можна на офіційному сайті премії.

 

Читати також: Відома лауреатка Pen Pinter Prize 2021

 

Нагадаймо, що Пулітцерівська премія (Pulitzer Prize) – є однією з найпрестижніших премій США, яку присвоюють у галузі літератури, журналістики, музики й театру. Заснована видавцем Джозефом Пулітцером у 1917 році, премія вручається щорічно опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Минулого року премію вручили у 21 номінації.