Суспільство

З вересня в Україні робитимуть понад вісім мільйонів COVID-щеплень щомісяця – Кабмін

З вересня в Україні робитимуть понад вісім мільйонів COVID-щеплень щомісяця – Кабмін

Фото: Reuters

В Україні планують нарощувати темпи вакцинації. Кабінет міністрів України оновив Національний план вакцинації громадян проти вірусу COVID-19. До вересня темпи вакцинації мають сягнути восьми мільйонів щеплень на місяць.

У пояснювальній записці та додатку до розпорядження уряду, яке схвалили 28 липня, зазначається, що документ передбачає поступове нарощування темпів щеплень до кінця 2021 року: з вересня в Україні мають вводити понад 8 мільйонів доз вакцини щомісяця.

Таким чином, уряд планує вакцинувати більшість дорослого населення України до кінця поточного. У липні мінімальна кількість щеплень (потреба) визначена на рівні 5,3 мільйона доз. У серпні цей показник має зрости до 6 мільйонів. А вже у вересні планують робити більш як 8,2 мільйона щеплень, а в жовтні, листопаді та грудні — по 8,5 мільйона.

Між тим, в Уряді передбачають, що Україна отримає 47,4 мільйона доз вакцин проти коронавірусу до кінця року, при цьому мінімальна потреба країни – 47,9 мільйона доз. Відповідне рішення схвалили для охоплення вакцинацією більшості дорослого населення України до 31 грудня 2021 року з метою формування колективного імунітету.

Також відомо, що Естонія відправила Україні 52 800 доз COVID-вакцини AstraZeneca Vaxzevria. За інформацією МЗС Естонії вакцину використають для імунізації військовослужбовців резерву в Україні.  Їх доставлять транспортним літаком ВПС Естонії PZL M28 Skytruck.

Раніше очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що поставив перед собою завдання до кінця цього року провакцинувати всіх бажаючих.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.